2017

 • December
  Fredagen 8/12 17.30-18.30 arrangerade kören en ljusmanifestation på Stora Torget i Falun till stöd för afghanska ungdomar som hotas av utvisning. Det blev ett stämningsfullt och vackert arrangemang som Monika i kören tagit initiativ till. Vi sjöng Sverige, Det här är ditt land och Think of Me
 • November
  Torsdag 30/11 sjöng vi för lärare  och elever på Fornby Folkhögskolas Falukurs som tack för att vi får vara i deras fina lokal.
  Helgen 24-26/11 var kören och träffade vår systerkör i Östersund, Mozaik. En väldigt trevlig helg med stor gästfrihet från vännerna. Vi lärde oss flera nya låtar och delade med oss av våra. Helgen asvlutades med sjungande på ICA Maxi (Falsh-mob), Stora Torget, Vegocaféet och en loppis till förmån för Nepal.
 • Oktober
  För att fira FN-dagen (24/10) och att ICAN fått Nobels Fredspris hade Falu FN-förening ordnat ett möte 23/10 på Elverket i Falun. Flera bra talare mot kärnvapen och en bra diskussion om varför Sverige borde skriva på förbudet mot kärnvapenspridning som finns nu. Cirka 100 åhörare. Vi sjöng sånger för fred och mot NATO. Dona Nobis Pacem med publiken avslutade. En härlig kväll!
 • September
  Den stora demonstrationen i Göteborg lördagen 16/9 mot militärövningen Aurora 2017 fick en härlig musikalisk inramning av den tillfälliga Aurorakören med 150 medlemmar som Falu Fredskör deltog i med stor entusiasm. Lars Englund var tillsammans med Spartacuskörens ledare Stefan Almqvist körledare för jättekören. Mikael Wiehe var med och sjöng vid avslutningen av demonstrationen på Götaplatsen och hans fina text till Peggy Seegers sång Valet var en av jättekörens låtar. ”Bort allt vad kriget gör” och Dona Nobis Pacem” passade fint in och för vår kör har motståndet till det svenska militära närmandet till NATO och USA blivit ett nytt viktigt fredstema. Samtal i stället för rustning! Vi avslutade med en ny svensk text till en sydafrikansk låt – ”USA, USA, du kan stanna hemma” och den 3500 personer stora publiken klappade och sjöng entusiastiskt med. På You Tube finns en trevlig filmsnutt om träningen i jättekören https://www.youtube.com/embed/p8xY-jMy9Zw
  På söndagen fortsatte sjungandet i samband med Fredsloppet där Falu Fredskör fick plats med ett eget program. Ett fint framträdande med ett varierat program. Det uppskattades särskilt av de många palestinier som fanns på plats. Jättekören Aurora samlades igen och avslutade dagen. Helgen var delvis mycket regnig men Fredskörens medlemmar hade mycket trevliga dagar tillsammans.
  Vid Kulturkalaset i Leksand 2/9 sjöng vi på scenen vid Udden. Vi hade fint sällskap vid arrangemanget av välkända och toppresterande folkmusiker. Vi sjöng sånger om Fred och frihet och mot den stundande militärövningen Aurora då amerikanska marinsoldater inbjudits för att kriga på svensk mark. Sånger om vår solidaritet med det palestinska folket fick ett uppskattat mottagande och vi avslutade med en hälsning till Ale Möller med hans fina Sommarvals som Björn Eriksson arrat och vi gjort en svensk text till. Ale tackade och fick ett ex av sången.
 • Maj
  Första maj sjöng vi som en del av Dalarna mot rasisms stora arrangemang mot nazisterna som marscherade och samlade sina styrkor från hela norra Europa i Falun. Som avslutning på vårt framträdande blev det allsång med Det här är ditt land, det här är mitt land. Lasse kom med på ett lokalt TV-inslag.
  Lördagen 13/5 sjöng vi på kursgården Lindsberg utanför Falun. Det var Afrikagrupperna i Sverige som hade sitt årliga nationella möte. Vi sjöng i en trapphall med publiken sittande i trappan framför oss och på avsatsen ovanför. Den goda akustiken bidrog säkert till att det blev så uppskattat. Ett trevligt möte mellan likasinnade. Våra gamla fina afrikanska sånger kom väl till pass och de palestinska passade också fint in.
 • April
  Lördagen 8/4 kl 12 sjöng vi utanför ICA maxi i Falun och informerade om bojkott mot Israeliska varor som en del av BDS-rörelsen. Det var dagen efter terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm och vi hade blommor och tända ljus framför vår nya skylt. Det hela togs emot väl och 200 flygblad delades ut. Det blev också en liten notis i DD
  Söndagen 9/4 deltog vi i Körslaget i Boda tillsammans med 5 andra körer. En härlig publik. Vi sjöng för första gången Bob Dylans I shall be Released och Forget Me Not från Sydafrika. Den senare kom att anknyta till terrordådet på fredagen.

2016

 • December
  Repris på julkonserten i Leksand, lördag 3/12, Kreativa Huset (fd Tingshuset), kollekten till Palestinainsamlingen blev 3500 trots mindre publik. En fin konsert i en vacker lokal. Samarbetet med balalajkorna gav mersmak.
 • November
  Julkonsert tillsammans med Siljansbygdens balalajkor på
  Kulturhuset tio14 (fd Folkets Hus), Falun, lördag 26/11 Nästan 200 åhörare och det blev en trevlig kväll trots den svåra akustiken i lokalen. En del nya låtar, Främlingsschottis med text av Bosse Parnevik, melodi och arr av Björn Eriksson, Mikael Wiehes/Woody Guthries Det här är ditt land.. med nytt arr av Björn, Grannfred med text av Birgitta Runström. Klara Englund debuterade som solist med kören i Lalehs En stund på jorden. Och förstås de fina låtarna med balalajkorna. 3500 kr till Palestinainsamlingen.
 • Oktober
  Vi sjöng 29/10 när Falu FN-förening ordnade ett välbesökt heldagsseminarium: Kan kulturen stoppa krigen? Sånger från Palestina, Sydafrika, om att välkomna nya svenskar och om Nej till NATO. Vi avslutade med sången från spelet om Norbergsstrejken – ”Solidariteten, det vackra i denna strid..” som blev övergång till Arne Andersson som talade om hur kulturen kunde överbrygga motsättningar.
  Vi sjöng 22/10 på en kurdisk fest på Hagaskolan i Borlänge. Trevlig stämning med många glada barn och fantastisk mat. Sånger från Sverige, Sydafrika, Palestina och från Kurdistan kom sången om Diyarbakir av Ciwan Haco. Vi fick vara med och lära oss två kurdiska danser. En påminde om Sollerö långdans. Kvällen gav cirka 8000 till pedagogisk och kulturell verksamhet bland barn och unga i  staden Amude i syriska Kurdistan
 • September
  Kören uppträdde för första gången i Leksand. Leksands Kulturnatta, på en fin scen på Udden. Ett gott mottagande från en ny publik och särskilt roligt var den unge israel som studerade svenska och som efter konserten kom fram och tackade och höll med oss helt i vår syn i Palestinafrågan och i synen på Israel som ett apartheidland. Han önskade att det i framtiden kunde vara lika avspänt mellan palestinier och israeler som lever tillsammans, som det är mellan Leksingar och Rättviksfolk.
 • Maj
  Vårkonsert ”Tillsammans kan vi bli ett folk” I Borlänge missionskyrka. För första gången kurdiska sånger och vår gästartist var ”Kurdistans Carola” Suzana Barmani. Premiär för vår nya låt i folkviseton ”Nej till NATO” med Erika och Helge på fiol och ”Slå upp dörrarna” efter kören Mozaik från Östersund. Fint gensvar från publiken som delvis var kurdisk. Insamling med gott utbyte till en musikskola i staden Amude i syriska Kurdistan
 • April
  Deltagande i Körslaget i en fullsatt missionskyrka i Boda, Svärdsjö tillsammans med 4 andra körer. Diakonias direktor Bo Forsberg höll ett fint tal som utgick mycket från våra sånger och från vår tenor Jörgens fina låt ”En Espresso i Ramallah”.
 • Mars
  Sång för flyktingar på flyktingförläggning. Hälften från Syrien, hälften från Afghanistan, hälften var barn. Ett härligt mottagande från den arabisktalande delen av gruppen när vi sjöng våra palestinska sånger. Saufa Nabqa Honna blev mest uppskattad. Vi bjöd på svensk fika som gick åt i ett nafs.
 • Februari
  Workshop med kören Mozaik. En ”systerkör” från Östersund. Vi lärde oss nya sånger och lärde ut en del av våra.

2015

IMG_7395CD-släpp Wasabryggeriet Borlänge

 • December
  Dalarnas museum Julkonsert på temat Första julen i Sverige
 • Oktober
  FN-dagen sång på öppet möte i Borlänge Fred i norra Europa? Vad kan Sverige göra?
 • Maj
  Releasefest för körens CD skiva ”Olivträdens bittra sång ” på Wasabryggeriet  i Borlänge. Utrikesminister Peter Hultqvist och en representant från Palestinas ambassad deltog
 • April
  Stadsbiblioteket Falun. Lise Bergh, tidigare ordförande i svenska Amnesty berättar om att vara följeslagare på Västbanken inramat av körens sång.
 • Februari
  Inspelning av CD skiva – Olivträdens bittra sång

2014

 • November
  Dalarnas Museum. Körens 30 åriga jubileumskonsert
 • September
  Palestinadagen på Jaxtorget i Borlänge, arrangerad av Palestinska föreningen i Borlänge.
  Deltar i Körmaraton, arrangerad av Falu Kammarkör
  Workshop och Konsert i Kristine kyrka Falun. Song for Mandela – med Anders Nyberg och Jennifer Ferguson
 • Juli
  Deltog i manifestation till stöd för Gazas folk arrangerat av Ung Vänster
 • Maj
  SVT sänder filmen När Fredskören reste till Palestina
 • Mars
  Missionskyrkan i Boda. Gulli Törnegren, Högskolan Dalarna, berättade om sin doktorsavhandling med intervjuer av kvinnor i Israel o Palestina
  Soltorgsskolan i Borlänge. Sång vid Socialdemokraternas distriktskongress

2013

 • Juni
  Körstämma på Wiks slott utanför Uppsala där kören uppträder på öppen scen Sjunger på Sjövik folkhögskolas Palestinaseminarium.
 • Mars
  Falu fredskör står som medarrangör till Gospelhelg med Anki och Magnus Spångberg anordnat av Falu Folk & Gospel. Gospelmässa i Kristine kyrka
 • Januari
  Fredsgudstjänst i Gagnefs kyrka i samarbete med prästen Leenah Malmi

2012

 • November
  Konsert på Maxim i Borlänge. Körens resa till Palestina i ord och ton
 • Oktober
  Konsert i Ludvika. Körens resa till Palestina i ord och ton
 • Juni
  Konsert på Sjöviks Folkhögskola. En del i folkhögskolans Palestinaseminarium 15 – 17 juni
 • Maj
  Sagateatern Hedemora. Konsert där Falu Fredskörs resa till Palestina presenteras i ord och ton
 • Februari
  Konsert på Lärarförbundets årsmöte på Lugnetskolan i Falun som tack för stipendier till resa till Palestina
  Deltagande och sång vid kulturfest på Jakobsgårdsskolan Borlänge
 • Januari
  Högmässa i Missionskyrkan i Falun. Till minne av Martin Luther King och med tema ”I have a Dream”

2011

2011 från konsert på Biblioteket efter Palestinaresa

Från konsert på Biblioteket efter Palestinaresa

 • November
  Konsert på Stadsbiblioteket i Falun där Falu Fredskörs resa till Palestina presenteras i ord och ton
 • Oktober
  14-23 Kören reser till Palestina. Besöker bla Tel Aviv, Jerusalem, Ramallah, Betlehem och Hebron. Gör studiebesök, ger konserter och knyter kontakter med andra körer. Två filmare gör en film för SVT och en reserapport skrivs från resan
 • September
  Gamla Elverket Falun. För ett fritt Västsahara
 • Juni
  Palestinaseminarium på Sjöviks folkhögskola under temat ”Fred och motstånd”
 • April
  Körfestival i Boda missionskyrka

2010

 • December
  Julkonsert på Dalarnas Museum
 • Maj
  Missionskyrkan i Falun. Konsert tillsammans med Stockholmskören ”Extrasalt. Tonsatta dikter av Göran Greider
 • April
  Boda kyrka Kören deltar i ”körslag” med 7 andra körer
 • Mars
  Ljusgården, Folkets Hus. Socialdemokraterna avslutar ett besök av Palestinier från Ramallah. Kören sjunger

2009

 • November
  Stora torget i Falun. Antirasistisk manifestation på till minne av Kristallnatten, till stöd för kampen mot rasism
 • Augusti
  Gruvsånger i Ågs bruk med Eva Åström Rune och Mattias Perez
  Mojsen, Grängesberg Konsert med tema Gruvor och gruvarbete Eva Åström Rune
 • Mars
  Haraldsboskolans aula. Konsert med tema Gruvor och gruvarbete Eva Åström Rune
 • Januari
  Geislerska Parken, Falun demonstration mot kriget i Gaza

2008

 • November
  Körhelg i Bredsjö med förberedelse inför nästa års ”Gruvkonsert”
 • April
  Falun Haraldsboskolan. Konsert ”Bygg en bro”. Med Eva Åström-Rune och Claes Yngström
 • Maj
  Falun Körfestival. Eget framförande i Kopparbergs kyrka och deltagande med många andra körer i Dalasalen

2007

 • November
  Borlänge Gamla Elverket. Antinazistisk manifestation till minnet av Kristallnatten
  Borlänge Kvarnsvedens Folkets Hus. Konsert ”Bygg en bro” med Malin Foxdal och Claes Yngström
 • Juni
  Göteborg. Körfestival. Tilldelas Gunnar Eriksson Award.

2006

 • Oktober
  Falun Gruvmuseet. Greiderkonsert. Björn Eriksson tonsatta dikter av Göran Greider
 • April
  Falun Globen. Falun /Borlänge asylkommitte. Stödkonsert
 • Mars
  Falun Missionskyrkan. Workshop med Zifa
 • Januari
  Boda Missionskyrkan. Martin Luther King-dagen

 Falu Fredskör sjunger sydafrikansk gruvarbetarsång på konsert med författaren Gören Greider i Kvarnsvedens Folkets hus den 30 oktober 2005. Foto: Per Gillblom

Falu Fredskör sjunger sydafrikansk gruvarbetarsång på konsert med författaren
Göran Greider i Kvarnsvedens Folkets hus den 30 oktober 2005. Foto: Per Gillblom

2005

 • December
  Borlänge Wasabryggeriet. Julkonsert.
 • November
  Sollentuna kyrka. Internationell temamässa
 • Oktober
  Borlänge Kvarnsvedens Folkets hus. Tonsatta dikter av Göran Greider
 • Maj
  Borlänge Bullerforsen. Stödkonsert för konserthusbygge
 • Februari
  2 dagar Workshop med Gunnel Mauritzon
 • Januari Falun. Kristine kyrka. Minneskonsert för tsunamins offer

2004

 • December
  Borlänge Wasabryggeriet. Julkonsert
  Falun. Kristine kyrka. Särimner-Luciavaka
 • November
  Falun. Folkets hus Körens 20- årsjubileum
 • Oktober
  Vika kyrka. FN dagen
 • September
  Borlänge Cosmoz. Spårfestival. Tillsammans med Mikael Wiehe bla
 • Juni
  Dalhalla Rättvik. ”Amandla” 10 år efter segern. Workshop Stiftsgården och stor konsert på Dalhalla. Barbara Hendriks, Anders Nyberg Jennifer Fergusson, Gerald Jodd m.fl
 • Maj
  Falun missionskyrkan. ”Björnkonsert” Björn Erikssons kompositioner och arrangemang

2003

 • December
  Borlänge Wasabryggeriet. Julkonsert
 • November
  Dalarnas museum. Julkonsert med Gränslöst
  Svärdsjö Hedenborg. Stödkonsert för ”världens barn”
 • Oktober
  Säters kyrka. FN dagen. Medv. bla Lisbeth Plame
  Workshop med Maria Röjås
 • Juni
  Borlänge Tunaåstrand. Missionskyrkans sommarcafé
 • Mars
  Inspelning av CD ”Ngawetu”
 • Februari
  Falun. Deltar med sång i demonstration för fred och mot kriget i Irak
 • Januari
  Boda missionskyrka. Fredsgudtjänst

2002

 • December
  Dalarnas museum. Julkonsert med Gränslöst
  Borlänge. Wasabryggeriet. Julkonsert
 • Oktober
  Körworkshop med Ange Turell
  Augusti
  Boda Missionskyrkan. Tema konflikten Palestina-Israel
 • Juni
  Falun Gullnäsgården Sommartoner
 • Mars
  Boda kyrka. Gudtjänst med Palestina tema
 • Januari
  Fredsgudtjänst Sundborns kyrka

2001

 • December
  Dalarnas museum. Två julkonserter med Gränslöst
 • November
  Falun. Folkets hus. Folkmusiknatta. Konsert delvis tillsammans med Hedningarna
 • Oktober
  Workshophelg med Skeppsholmens fredskör i Stockholm
 • Juli
  Besök av Sydafrikansk kör S:t Francis Anglican Church Choir. Flera konserter ges under veckan bla i Grycksbo- Stora Tuna- och Kristine Kyrka
 • Maj
  Falun. Stadsteatern EU´s kulturministrar besöker Falun. Konsert med Hedningarna.
 • Januari
  Falun. Kristine kyrka. Fredsgudtjänst
  Borlänge. Maximteatern. Kulturvecka för partnership Sydafrika Kimberley Falun/Borlänge

2000

 • December
  Dalarnas Museum. Julkonsert med Gränslöst
 • November
  Falun Grand hotel. Blå tisdag, blueskväll
 • Oktober
  Falun Folkets hus. Folkmusiknatta
 • September
  Falu gruva. Stadsbesök från Kimberley Sydafrika
 • Juni
  Dalarnas Museum. Invigning av utställning av grafisk konst från Sydafrika
 • Maj
  Boda Missionskyrka. Vårkonsert för ”Världens barn”
 • April
  Falun. Kopparbergs kyrka. Konsert tillsammans med Skeppsholmens fredskör

1999

 • December
  Dalarnas Museum. Julkonsert med Gränslöst
 • Oktober
  Dalarnas Museum. Rädda Barnen-gala
 • September
  Ljusdals kyrka. Kristna Freds 80 årsjubileum
 • Juni
  Ornäs. Haganäs Politikerbesök från Kimberley, Sydafrika
 • Juni
  Göteborg Trädgårdsföreningen. Stödkonsert för Ship to Bosnia
 • Maj
  Stockholm Frescati. Stödkonsert för Ship to Bosnia
 • Mars
  Stockholm. Arvsfurstens Palats Sång för Nelson Mandela vid hans stadsbesök. Inbjudna av UD

1998

 • December
  Dalarnas Museum. Julkonsert med Gränslöst
  Borlänge. Fem-i-tolv-rörelsen
 • November
  Rättvik Stiftsgården. Ungdomsläger. ”Kontraster”
 • September
  Stockholm Moderna Museet. Deltar i stödkonsert för Ship to Bosnia
 • Maj
  Falun. Kristinehallen ”Toner för miljoner” Svenskt körmästerskap
 • April
  Folket hus Falun och Palladium Borlänge. ”Kontraster”. Stödkonsert för Umzamo dagis i Virginia, Sydafrika
 • Januari
  Falun missionskyrkan Fredsgudtjänst

1997

 • December
  Rättvik. Fem-i-tolv-rörelsen
  Borlänge Wasabryggeriet Palladium. Julkonsert.
 • Oktober
  Falun Stadbiblioteket. Afrikakväll
 • Maj
  Besök i Falun av Skeppsholmens fredskör. Konsert tillsammans i missionskyrkan
 • Mars
  Körresa till Sydafrika. Virginia, Pretoria och Kapstaden

1996

 • December
  Falun Missionskyrkan. Folklig julkonsert. med Gränslöst
 • Oktober
  Falun Folket Hus. ABF och FN distriktets anordnar solidaritetsdag
 • Juli
  Svärdsjö Missionskyrkan “Folk som vi” med bl.a. Blendas Traditional Band
 • Juni
  Skinnskatteberg. Körstämma. Deltar i körtävling
 • Maj
  Falun Globen. “Folk som vi” Vårkonsert. med Ramon Peres. Bill McChesney mfl
 • Mars
  Falun Lugnethallen. MIDvinterfest à la Last Night of the Proms

1995

 • December
  Dalarnas Museum. Julkonsert med Gränslöst
 • September
  Falun.Folkets hus Stödgala ”Ship to Bosnia”
 • Maj
  Svärdsjö.Missionskyrkan Tema ”Vatten och hälsa i Afrika”
 • April
  Falun Küselska Krogen. Körens 10-års jubileum. med Plastic Paddy och Gränslöst.
  April
  Borlänge Stora Björn. ABF konferens ”Ordet är Fritt”
 • Jun
  Borlänge Tunaåstrand. Missionskyrkans Sommarcafé

1994

 • December
  Falun. Julskyltning. Glögg mot apartheid
  Dalarnas Museum. Julkonsert med Gränslöst
 • September
  Falun Missionskyrkan, norska kören Inkululeko är körens gäster. Konsert

1993

 • December
  Falun stora torget. Fem- i-tolv-rörelsen. Medverkan med tjugo minuters konsert
 • Oktober
  Resa till Oslo. Utbyte med kören Inkululeko
 • Januari
  Fredsmässa i Envikens kyrka med Amnesty International
 • Juni
  Skinnskatteberg. Medverkan i körstämma
 • April
  Dalarnas Museum. Världsmusik. Konsert med Gränslöst
 • Mars
  Temagudtjänst i Jakobs kapell Borlänge Dala ISAK och Amnesty International

1992

 • December
  Glögg mot apartheid. Julskyltning i Falun och Borlänge
 • April
  Cantata för en Främling i Lindbergshallen i Gagnef
 • Mars
  Cantata för en Främling i Missionskyrkan i Fagersta
  Cantata för en Främling på Cosmoz i Borlänge
 • Februari
  Urpremiär för Ramon Perés – Cantata för en Främling på Dalarnas Museum
 • Januari
  Invigning av utställning ”Den Svarta Förstaden” på Dalarnas Museum

1991

 • December
  Glögg mot apartheid. Julskyltning i Falun
 • Oktober
  Fredsgudtjänst i Kristine kyrka Falun
 • Juli
  Konsert på Folkets hus under Falu Folkmusik Festival
 • Maj
  Deltagande i körfestival på Åland. Konsert i Mariehamns kyrka
 • Mars
  Café Lyktan Falun Falu Fredsdagar

1990

 • Oktober
  Café Lyktan Folkets hus Falun. Framträdande under Kulturvecka
 • Juni
  Framträdande under körfestival i Skinnskatteberg
 • Mars
  Globen i Stockholm. Nelson Mandela gala. Körer från hela landet deltar och hyllar Mandela
 • Februari
  Folkets hus i Stockholm. Stor gala i samband med frigivande av ANC-medlemmar. 2000 åhörare
 • Januari
  Hofors kyrka. Stöd till flyktingar som protesterar mot ny flyktinglag
  (red. Iréne Alderman)