Det här har vi gjort (nyss och genom åren)

2024

Mars

Söndagen 17/4 sjöng vi i Svärdsjö kyrka på en ekumenisk gudstjänst. Kören sjöng låtarna Vem om inte vi, Al Maya, Sontze Nyzenjko, We will not go down samt Muren rasar.

Februari

Onsdagen 21 februari kl 19 sjöng vi för elever på Falu Frigymnasium i samband med deras internationella vecka med FN-rollspel. Det var ca 220 elever närvarande och vårt uppträdande togs emot med otroligt mycket jubel och applåder. Vi sjöng Freedom and peace, Nkosi Sikelela, Even the stones, We will not go down , One foot och Last night. Dom sista två sjöngs som allsånger tillsammans med publiken. Sedan sjöng vi Freedom is coming som extranummer samtidigt som vi tågade ut.

Lördagen den 10 februari klockan 13 medverkade och ledde Falu Fredskör allsång på en manifestation för Palestina på stora torget i Falun

2023

December

Lördagen 9/12 sjöng vi på Erikshjälpen i Borlänge. Det lät fint och akustiken var över all förväntan. Det här med att sjunga på second-hand-butiker är en bra idé och det kan bli fler sådana uppträdanden.

Vi sjöng: Belgisk julvals, Hur är händer om vintern/Bayakhala, Det här är ditt land, Vem om inte vi, Ett glas öl, Freedom and Peace, Hej Hopp, One Foot ( Lead with Love), Sverige med jultext, Wembube, Muren rasar, Låt julen förkunna.

Vi fick också sällskap av Alaa från Syrien som hade med en palestinsk flagga. Det var påfallande hur väl även de mer allmänna låtarna vi sjunger också passar in på situationen i Palestina idag. Vi fick inviga vår nya högtalare som förstärkare av pratet mellan låtarna.

November

Lördagen 18/11 organiserade kören en manifestation på Stora Torget i Falun utifrån situationen i palestinska Gaza. Våra paroller var: Alla krigshandlingar måste upphöra och gisslan måste släppas! Införsel av humanitärt bistånd till Gaza måste tillåtas! Folkrättsbrott måste utredas och ansvariga ställas till svars! Blockaden av Gaza och ockupationen av Palestina måste upphöra! Fredsförhandlingar måste återupptas!

Med denna plattform samlade vi 20 olika organisationer som ställde sig bakom:

ABF Södra och Östra Dalarna, Amnesty Falun, Borlänge Asylkommitté, Falu Afrikagrupp, Falu FN-förening, Folket i Bild Kulturfront i Bergslagen, Internationella Föreningen Dialogen i Borlänge, Kommunistiska partiet, Kurdiska Kulturföreningen i  Borlänge, Miljöpartiet Falun, S-kvinnor i Dalarna, Socialistisk Politik Dalarna, Svensk-Chilenska Vänskapsföreningen Dalarna, Organisationen Revolution, Unga Örnar Dalarna, Verdandi Dalarna, Vänstern i svenska kyrkan Falun, Vänsterpartiet i Falun och i Borlänge

Kören sjöng mellan talarna Freedom and Peace, One foot, Vem om inte vi, We will not go down in Gaza tonight och Muren rasar. Lena Lönnqvist var huvudtalare och följdes av korta apeller från 12 personer som kom från organisationerna som ställt sig bakom, några från kören samt pastor Lars Olov Råsmark och en kvinna från Palestina.

Trots sträng kyla samlades cirka 200 personer till en lugn och värdig manifestation i en hemsk tid där Israel redan dödat 12 000 palestinier genom bombningar av de inlåsta i Gaza. De flesta dödade var barn och kvinnor där genomsnittsåldern bland de dödade var 5 år.

Oktober

Vi sjöng 7/10 på second handbutiken PMU på Ingarvet i Falun.  Denna dag gick alla intäkter från PMU till  insamlingen för Världens Barn. Trevlig och ny publik och vi hoppas att vi stimulerade handlandet. Vi sjöng först för kön och sedan 3 gånger därinne på en liten scen. Vi sjöng Ett glas öl, Hej Hopp, Nkosi Sikelele, One Foot, Think of Me, Det här är ditt land, Prassel och Knak, Sverige; Vem om inte vi; Wembube; Freedom and Peace.

Bästa gensvar när publiken kände igen låtarna.

April

Vi har haft två vårkonserter. Den första genomfördes i I Borlänge söndagen 2 april då vi gästades av Göran Greider. Det kom 170 personer till Ekumeniakyrkan.

Nästa konsert var vi i Näringslivets hus den 22 april. Vår gäst var då Johannas Kabaréorkester.
Insamlingen på konserterna gav cirka 14.000 kronor och av dessa kommer cirka 7.000 kronor gå till palestinainsamlingen, som i sin tur växlas upp 20 gånger.

Temat för konserterna var fred, frihet och glädje. Exempel på några av sångerna: Freedom and Peace, Al Mayah, En kopp espresso i Ramallah, We Will not go down, Vem om inte vi, En sång om frihet, Nej till Nato. Vi avslutade med två sånger skrivna av Göran Greider och sen blev det körverkstad med en traditionell sydafrikansk sång.

Läs Göran Greiders ledare som handlar om fred, Tranströmer och vårkonserten:

Göran-Greider-ledare

Det traditionella Körslaget genomfördes i Boda missionskyrka dagen därpå, 23/4.

 • Februari
 • Lördagen 11 februari sjöng kören i Falu Kristine kyrka i ett gemensamt solidaritetsevenemang för Ukraina där också Falu spelmanslag, Elvings spelmanskapell, Maria Jonsson och Ian Carr, Plastic Paddy och Ola Bäckström deltar. Vår ordinarie ledare Lasse kunde pga sjukdom inte delta men kören kunde under Per Åkerlunds ledning sjunga sydafrikanska Senzenina och Freedom and Peace som vi har efter Fjedur. Också den med rötter i Sydafrika.
 • 2 febr sjöng vi på ett möte om Västsahara på Gamla Elverket i Falun. Västsaharas befrielserörelse Polisarios nordenrepresentant Senia Bachir, som är uppvuxen i ett av de flyktingläger som finns utanför Västsahara, berättade medryckande om dagens situation. Mötet var välbesökt och kören inledde mötet med att sjunga Freedom and Peace, I Swapo (A lutta continua) och för första gången One foot där publiken fick sjunga med i omkvädena. Senia nämde särskilt vår sång om de olika befrielserörelsernas mångåriga kamp för att til slut nå självständighet i Namibia, Sydafrika, Mocambique, Angola och Zimbabwe (I Swapo) Kampen fortsätter för att befria Afrikas sista koloni – Västsahara.
 • Januari
 • Vi startade terminen mer en härlig dag – ”Gospel med Lotta” då Charlotta Gullberg från Stockholm ledde oss och lärde ut 7 sånger med ett härligt uttryck. Lotta hade på vår begäran valt låtar som inte var alltför religiösa utan fokuserade på kampen för frihet och rättvisa. Gamla godingar fick ny dräkt och blev intressanta. De låtar vi övade in under Lottas fantastiska ledning vid flygeln, helt utan sångarnoter var Down by the Riverside, One foot/Lead with love, Hold on, Bring me little water Silvi, We shall not be moved, Ain’t gonna let nobody turn me round och en ”annan” Kumbaya.
 • 2022
 • Oktober
  Lördagen 15/10 var vi med vid ett ”Körslag” i Bjursås kyrka tillsammans med andra körer. Det blev för vår del bara afrikanskt enligt önskan av prästen Joy Faith Kronenberg som är från Sydafrika. Vi samlar pengar till ett barnhem. En härlig dag med många goda minnen från vår solidaritet med Sydafrikas svartas befrielsekamp. Vi sjöng Ke madi a konyana, Våga vara och Nkosi Sikelele. Senare bjöd vi upp alla deltagande körer till gemensam körverkstad i Ke Madi. Andra deltagande körer var under Eva Runes ledning Sågmyrakören och Cantamus samt en grupp under Joys ledning som kallade sig Internationella gruppen.
 • September
  Under helgen 2-4/9 deltog kören i den stora Dalarnas Körfestival. Vi hade ett eget avsnitt i det som kallades Körmaraton. Vi sjöng Vasha Kampagna, Sverige, En sång om frihet och Vem om inte vi. Det var en mycket trevlig tillställning med stor variation mellan de deltagande körerna. Vi var med på två körverkstäder och flera av oss var också sångare i jättekören som sjöng Förklädd Gud i Kristine kyrka.Fredag 9/9 deltog vi i Fridays For Futures manifestation på Stora Torget i Falun. Vi sjöng Prassel och Knak, Sverige och I en tidPå vår repetition söndagen 18/9 bjöd vi in alla intresserade för att känna sig för i Falu Fredskör att vara med på en öppen repetition. Det kom cirka 8 personer.Den planerade Fredsdemonstrationen i Leksand 21/9 blev inställd pga sjukdom mm. Men arrangörerna ville återkomma i vår.
 • Maj
  Söndagen 15 maj sjöng vi på det traditionella Körslaget i Svärdsjö Boda. Också här var Pangea med och en mycket tonsäker kvinnokör från Norberg som hette Belladonna. För att hedra dem sjöng vi sången om Norbergsstrejken som de uppskattade. Dessutom Vem om inte vi, Ett glas öl och En sång om frihet. Vi vann dessutom med fru Fortunas hjälp körslaget i år. Vinstsumman skänkte alla körerna direkt till Diakonia vars generalsekreterare Lena Ingelstam talade fint om Diakonias viktiga arbete. Hennes ilska över att Sverige överger 1%-målet för bistånd var genuin. Det hela avslutades med att alla tre körerna sjöng tillsammans i Bort allt vad kriget gör och trallade signaturmelodin till Hylands Hörna. De unga verkade lite vilsna då.
 • Lördagen 7/5 i Nybrokyrkan i Falun och söndagen 8/5 i Missionskyrkan/Ekumeniakyrkan i Borlänge hade vi vår Vårkonsert med tema ”Nytt År, Nya Möjligheter, Nytt val – Vad väljer du?”. Som gästartister hade vi vår systerkör Pangea under ledning av Eva Rune. Vi sjöng för första gången Hasses och Tages Ett glas öl, Theodorakis En sång om frihet och en hel del gamla godingar som vi inte sjungit på länge. Tillsammans med Pangea sjöng vi Bort allt vad kriget gör och Ke Madi Akonyana. Det blev välbesökt i Falun, lite mindre i Borlänge. Vi samlade in 11 020 kr i både swish och kontanter under lördagen och söndagen. Tillsammans och med SIDA:s tillskott av 9 x vår summa blir det alltså 110 200 vi har samlat in till Palestinainsamlingen. Nya solister och konsertpremiär för några nya medlemmar.

Missionskyrkan i Falun 220507

 • April
  Lördagen 9/4 åkte vi i snöoväder till Långhed i Hälsingland. Det blev en mycket trevlig dag med visning av Världsarvsgården Jon-Lars, loppis och lokal marknad men framför allt – härliga Bygdegården med deras sjudande verksanmhet. Vi bjöds på goda kolbullar, lagade av själva kommunalrådet i Ovanåker Håkan Englund (inte släkt med vår körledare). Värdinnor var Margareta Englund och Birgitta Froms-Andersson och vi hade ett fint möte med publiken som bland annat innehöll flyktingar från Ukraina och en palestinsk kvinna med barnbarn som till och med sjöng med oss från scenen i Al Mayah. Program om 1 1/2 timme med några nya solister (Isabell, Malin, Per Å) och fina introduktioner till låtar av Monica, Cia, Per, Helge, Kristian. Vi förenades fint med publiken i avslutningslåten Det här är ditt land och kunde sedan åka hemåt på lite mindre vita vägar.
 • Februari
  Söndagen 20/2 deltog kören i ett arrangemang i Norberg anordnat av Folket i Bild i Bergslagen som hade boksläpp för boken ”Vad folkets kultur är och kan vara”. Kören är med som exempel på foklkets kultur i boken och vi avslutade dagen med nästan en timmes sång. Sånger från Sydafrika (Hoya Ho och Ke Madi), Palestina (Al Mayah), Sverige (Vem om inte vi, Sverige, Sången om Norbergsstrejken, Nej till NATO), USA (Det här är ditt land), Georgien (Vasha Camagna) och Ryssland (Mnogaja Letha). Särskilt roligt var det att regissören Arne Andersson från Spelet om Norbergsstrejken var på plats och mycket uppskattade vår sång (”Kvällens höjdpunkt”). Det var första gången på nästan två år som vi uppträdde tillsammans inomhus.
 • 2021
 • Oktober
  Efter ett långt Coviduppehåll sjöng vi 22/10 på Fridays for Future i Falun, Stora Torget. Vi sjöng Vasha Campagna, Välfärdsvisan, Prassel och Knak, Vem om inte vi och ledde allsången i Vi måste vakna. Det var rätt mycket folk och kören gjord mycket bra ifrån sig. Två 13-åringar talade + MP:S tidigare riksdagsman, Jan Lindholm.
 • 2020
 • December
  Söndagen 20 December sjöng vi utomhus i den mörka decembereftermiddagen och med Coronaavstånd, tillsammans i Stadsparken i Falun, för att hedra vår kära sopran Anna Lorentzson som gått bort i sviterna av cancer. En fin stund och det kändes bra att få vara tillsammans i svåra tider och dela sorgen. Alla ljus och lyktor kändes hoppfulla och vi delade vår sorg med Annas anhöriga som också var med. Vi sjöng Senzenina, Nkosi Sikelele, Think of Me och Al Mayah. En kvillrande flock kajor på jakt efter sitt natthärbärge efter Senzenina förde med sig sången till högre rymder, kändes det som.
 • September
  Måndagen 28/9 sjöng vi El pueblo unido, Vasha Campagna, Mnogaja Letha och Sverige på fotoutställningens ”Chile Despertó” första dag, som en hälsning till Chiles folk.
 • Mars
  Lördagen 28 mars skulle vi sjungit på ett nationellt möte inom Folket i Bild Kuturfront om Folkets kultur i Norberg. Det blev inställt pga coronavirussituationen, liksom det planerade Körslaget i Svärdsjö-Bodas Missionskyrka som var planerat till 26 april.
 • Fredagen 27 mars sjöng vi på begravningen av vår sopran Ninni. Hon hade varit med i kören i 27 år och då hon visste att hon skulle dö av sin cancer, hade hon delvis planerat sin begravning och hade en stark önskan att kören skulle sjunga fina sången Andetag från Volund då. Pga coronavirussituationen var vi en mindre kör på 20 personer som deltog i den fina akten i Uppståndelsens kapell, i Kvarnsveden, Borlänge. Förutom Andetag sjöng vi den sydafrikanska begravningssången Senzenina. Det kändes bra att visa vår respekt för Ninni och hennes familj genom att vi klarade att genomföra detta. För de körmedlemmar och andra som var tvungna att stanna hemma hade Joan Alderman ordnat med en fin livestreaming av akten. Tack för alla dina år i kören, Ninni!
 • Måndag den 9 mars Sjöng vi två chilenska låtar (El Pueblo Unido och Rätten till ett liv i fred) på Bio Kontrast i Leksand (Visirbion) i samband med att den chilenska filmen ”Andernas Drömmar” visas. Lorena berättade gripande om läget i Chile idag och placerade in våra sånger i nutidens sammanhang. Det blev en fin inledning till en fin film.Lördag den 7 mars sjöng vi på stan i Falun i en manifestation mot kärnvapen. Solen sken och det lät fint om våra sånger som bidrog i det viktiga fortsatta arbetet mot kärnvapen.
 • Februari14 februari sjöng vi på Fridays for Future i Falun. Både ”Vem om inte vi” och ”Välfärdsresan” passade mycket fint in. Många olika organisationer på plats och många tänkvärda apeller.
 • Onsdagen 5 februari sjöng vi låtar från vår senaste konsert för eleverna på Fornby Folkhögskolas Falukurs.
 • Söndagen 2 februari hade vi en repris av vår Falukonsert i Leksand tillsammans med Nedansiljans balalajkor. Det blev en fin konsert och en bra kollekt till Palestinainsamlingen.
 • 2019
 • November
  Helgen 23-24 november hade vi konserter i Falun och Borlänge där vi i ord och sång berättade om intrycken från vår resa i öst och sjöng sånger om klimatkampen. I Falun hade vi sällskap av Nedansiljans balalajkor och sjöng sången om Gårdfarihandlaren tillsammans med dem. I Borlänge sjöng kurdiska sångerskan Suzana Barmani sånger från Kurdistan, Armenien och Ryssland. I den ryska vaggvisan fick hon med både kören och publiken i allsång. Det var för kören premiär för flera nya låtar, bland annat från Ryssland – Sången om Jorden av Vysotskij (med fint solo av Per Å på ryska), Mnogaja Leta och Pojdu mlada po vodu. Vi fick ett gott gensvar från den stora publiken som kom med i en ”körverkstad” och sjöng med i de fyra stämmorna i Thambo Lipini och Rohlihlahla Mandela. Vi fick många vittnesmål om hur starkt berörda flera åhörare blivit av våra budskap om möten mellan människor och om klimatet. Vår kurdiska sång om staden Diyarbakir fick en åhörare som kom därifrån att gråta tårar av saknad.Rysslandkonsert 2019 Falu Fredskör affisch cp-vi3-2Rysslandkonsert 2019 Falu Fredskör affisch cp-vi3-1
 • Oktober
  Den 30/9-8/10 var vi i St Petersburg där vi träffade två ryska körer och hade 3 konserter. Det var en mycket fin resa med mängder av intryck i ett vänligt land där vi överallt blev väldigt väl mottagna. Vi sjöng på restauranger och pubar, på gator och torg, på muséer och i tunnelbanan. Överallt leenden och applåder. De ryska körerna vi träffade imponerade med sin höga kvalitet, men så blir det förstås när man tränar minst tre gånger i veckan och har många tidigare professionella sångare från symfoniorkestrar, teater och TV. De uppskattade ändå vårt mer direkta sångsätt och hur vi använder sången som ett politiskt vapen för att påverka människor. Den kör vi hade mest kontakt med släppte också loss lite mer sista kvällen och vi hade ett stort härligt knytkalas och byggde vänskapsbroar så gott det gick med språksvårighetena. Men i sången och festen kunde vi ändå mötas. Vi hade övat in två gemensamma sånger (Vi sålde våra hemman och Leonard Cohens Halleluja) men vi lärde också ut en mycket uppskattad sydafrikansk sång (Tambo Lipini) på plats som de satte direkt, inklusive stegen, som dock var lite svårare. Vi träffade också ryska klimataktivister och miljökämpar. Flera jobbade med barn i skolor och förskolor. I klimatkampen ligger man efter Sverige men några hade varit i Sverige och lärt sig om både Naturskolan och Mulle.IMG_0498
 • September
  17/9 sjöng vi i Hagaskolans Aula i Borlänge. Nobelprismottagaren Beatrice Fihn från ICAN talade om motståndet mot kärnvapen i världen och om den fortsatta kampen för att Sverige ska ratificera FN-avtalet som förbjuder kärnvapen. Hon pekade särskilt på att kampen går vidare och att det viktiga var arbetet bland de många i en sorts folklig motståndskamp. Dalarnas FN-distrikt arrangerade. Talade gjorde också det nationella FN-förbundets ordförande Annelie Börjesson. Våra sånger blev väl mottagna. Vi sjöng Vasha Campagna, Prassel och Knak, Bort allt vad kriget gör, vår egen Nej till NATO (Gässbudsvisan) och avslutade med Mikael Wiehes Vem om inte vi som anslöt så bra till Betrice Fihns tal. Rätt mycket folk i den stora lokalen och ett bra ordnat möte med en trevlig och intressant diskussion efteråt.Kören med Beatrice Fihn och Nobelpriset7/9 hade vi vår årliga upptakt och sjöng för fjärde året i rad på Leksands Kulturkalas på scenen på Udden. Ett gott mottagande från publiken av våra internationella sånger om Fred och Frihet trots ett regnigt väder. Både Sydafrika, Georgien, Sverige, USA och Palestina fanns med. Fint mickat ljud med god medhörning. Vi sjöng bland annat Sverige, Vasha Campagna, Det här är ditt land, Mayha samt Prassel och Knak.
 • April
  13/4 sjöng vi med FN-föreningen mot Kärnvapen i Geislerska parken. Vasha, Sverige, Vem om inte vi, Det här är ditt land + allsångslåtar. Med som talare var framför allt vår egen Cia Berg som mindes Olle Adolphssons frusna orkester och terrorbalans, Mats Höjer, Daniel Riazat från Vänsterpartiet och Ibrahim från Borlänge muslimska förening.14/4 var vi med och tävlade i det traditionella Körslaget i Svärdsjö Bodas missionskyrka. Tre körer i år. Pangea med ny ledare (Eva Rune) och från Sandviken Kanalkören. Lars-Olov Råsmark var i högform och fördelade priset lika mellan de deltagande körerna som snabbt lämnade prissumman vidare till Diakonias arbete, tillsammans med stor kollekt och insamlade medel i Svärdsjöaffären. Vi sjöng för första gången Prassel och Knak samt Välfärdsvisan. Trots mycket text klarade vi det alldeles utmärkt. Till stöd för palestiniernas sak och som ett ställningstagande för deras rätt att demonstrera innanför stängslet i Gaza sjöng vi We Will not Go Down. Solister då var Isabell, Irene och Birgitta + Lasse. En kraftfull start på uppträdandet med Vasha Camapagna (Välkommen till festen) stående utefter lokalens sidor var pampigt.
 • Mars
  23/3 deltog delar av kören i en minnesstund för Jörgen Wide på Gamla Elverket. Vi sjöng Senzenina II och Emigrantvisan.
 • Sedan var det meningen att vi skulle delta i firandet av det kurdiska nyåret i Borlänge men det evenemanget blev inställt då lokalens/restaurangens ägare försatte den i konkurs bara någon dag innan.15/3 var delar av kören med och förstärkte allsången vid den nationellt samordnade manifestationen för klimatet ”Fridays for Future”. Vi blev tyvärr inte tillräckligt många som kunde vara med för att delta som kör.
 • Februari
  9/2 deltog kören i ett utomhusmöte till stöd för att Sverige ska anta FN-resolutionen om nej till kärnvapen. FN-föreningen hade ordnat mötet. Vi sjöng Vasha Campagna, Vem om inte vi, Sverige och Det här är ditt land. Som avslutning Annica Ericsons nya text till John Lennons Now it is Christmas.2/2 hade vi tillsammans med delar av Nedansiljans Balalajkor en fest där Rysslandskännaren och författaren Per Leander höll ett intressant föredrag och gav plats för frågor om läget i Ryssland idag. I början av oktober ska vi åka och träffa en kör i St Petersburg för att utbyta sånger och uppträda tillsammans. Vår tolk till resan Inna och hennes man var också med på festen där vi åt Bortsj och piroger.
 • 2018
 • December
  7/12 deltog delar av kören i den ljusmanifestation till stöd för att Sverige ska anta FN-resolutionen om nej till kärnvapen. FN-föreningen hade ordnat mötet.
 • November
  24/11 var det dags för minnesdagen för Nelson Mandela 100 år. Vi startade med en workshop med sydafrikanska körlåtar. Det var fler än 100 personer med i den stora ”Mandelakören”. Vi tränade 10-12 och 13-14. Den efterföljande konserten började kl 15 med att Falu Fredskör sjöng Nkosi Sikelele i Africa. Den stora Nybrokyrkan var mer än fullsatt och deltagarna i Mandelakören stod efter väggarna tills vi alla gick upp sjungandes ”It is well with my soul”. Monica Lindh talade bland annat om alla olika sammanhang då Falu Fredskör varit med i kampen mot apartheid och när sydafrikanska frihetskämpar hade besökt Sverige. Jennifer Ferguson talade mycket gripande om sin tid som representant för ANC i det sydafrikanske parlamentet och om Nelson Mandela som person. Efter pausen med fika talade Magnus Walan från Diakonia och tidigare Afrikagrupperna. Jennifer Ferguson och Anders Nyberg med vänner bidrog med sång. Workshoppen var gratis och det var fri entré till konserten. Vi samlade in över 11 000 kr till Diakonias biståndsarbete. Det var en fantastisk dag tyckte många som var där, inte minst alla vi i Fredskören. Dagen avslutades med Rolihlahla Mandela där många i publiken också kunde sjunga med.Publikbild, Nelson Mandela 100 år Mandelakören
 • Oktober
  Söndagen 7/10 sjöng vi i Boda Missionskyrka på en stödgala för Världens Barn. Vi sjöng Vasha Campagna, Vem om inte vi, Till Israel, Think of Me, och Nej till NATO. Gruppen ”One and a half Irish” var också med och sjöng fina och glada låtar. Vi avslutade tillsammans med Det här är ditt land. Janne Åslunds munspel passade suveränt in! Pastor Lars-Olov Råsmark sa få men väl valda ord.
 • September
  Efter vår upptakt sjöng vi för tredje året i rad på Leksands Kulturkalas. Ett gott mottagande från publiken av våra internationella sånger om Fred och Frihet. Både Sydafrika, Georgien, Sverige, USA och Palestina fanns med. Fint mickat ljud av Sven Park. Före konserten fick vi möjlighet att ge vårt stöd till rörelsen inför valet som kallas ”Rösta mer mänskligt” genom att sjunga vid deras stånd på samma arrangemang. Många glada leenden där när vi sjöng Det här är ditt land och Sverige.
 • April
  Söndag 22/4 deltog kören på det numera årligen återkommande och traditionella Körslaget i Svärdsjö Bodas missionskyrka. Det var väldigt trevligt med bland annat 4-stämmig allsång med alla deltagande körerna. Vi vann i den rättvisa lottningen och fick mycket beröm av Diakonias nye direktör.
 • Mars
  Lördagen 17/3 hade vi en fin konsert med cirka 150 åhörare på vackra Stadsbiblioteket i Falun. Trots härligt solsken ute och samtidigt pågående skidspel. Vi hade den evige proggaren Jan Hammarlund som mycket uppskattad gästartist och gjorde också några sånger tillsammans. Bland annat två av Jans egna låtar och Peggy Seegers fina ”Valet” med svensk text av Mikael Wiehe. Starten av konserten blev mäktig när kören för andra gången i samma lokal sjöng den georgiska välkomstsången Vasha Campania från andra våningen och sedan tågade ned på scenen sjungandes. Både Jan och kören blev inkallade för extranummer och vi sjöng allsång i sången om Joe Hill med Jan som avslutning.
 • På kvinnodagen 8 mars inledde kören ett trevligt möte på stadsbiblioteket som Falu FN-förening med flera ordnat. Maj Wechselman talade och visade en snutt från sitt pågående filmprojekt om Moa Martinsson. Vi sjöng Vasha Campania.
 •  2017
  • December
   Fredagen 8/12 17.30-18.30 arrangerade kören en ljusmanifestation på Stora Torget i Falun till stöd för afghanska ungdomar som hotas av utvisning. Det blev ett stämningsfullt och vackert arrangemang som Monika i kören tagit initiativ till. Vi sjöng Sverige, Det här är ditt land och Think of Me
  • November
   Torsdag 30/11 sjöng vi för lärare  och elever på Fornby Folkhögskolas Falukurs som tack för att vi får vara i deras fina lokal.
   Helgen 24-26/11 var kören och träffade vår systerkör i Östersund, Mozaik. En väldigt trevlig helg med stor gästfrihet från vännerna. Vi lärde oss flera nya låtar och delade med oss av våra. Helgen asvlutades med sjungande på ICA Maxi (Falsh-mob), Stora Torget, Vegocaféet och en loppis till förmån för Nepal.
  • Oktober
   För att fira FN-dagen (24/10) och att ICAN fått Nobels Fredspris hade Falu FN-förening ordnat ett möte 23/10 på Elverket i Falun. Flera bra talare mot kärnvapen och en bra diskussion om varför Sverige borde skriva på förbudet mot kärnvapenspridning som finns nu. Cirka 100 åhörare. Vi sjöng sånger för fred och mot NATO. Dona Nobis Pacem med publiken avslutade. En härlig kväll!
  • September
   Den stora demonstrationen i Göteborg lördagen 16/9 mot militärövningen Aurora 2017 fick en härlig musikalisk inramning av den tillfälliga Aurorakören med 150 medlemmar som Falu Fredskör deltog i med stor entusiasm. Lars Englund var tillsammans med Spartacuskörens ledare Stefan Almqvist körledare för jättekören. Mikael Wiehe var med och sjöng vid avslutningen av demonstrationen på Götaplatsen och hans fina text till Peggy Seegers sång Valet var en av jättekörens låtar. ”Bort allt vad kriget gör” och Dona Nobis Pacem” passade fint in och för vår kör har motståndet till det svenska militära närmandet till NATO och USA blivit ett nytt viktigt fredstema. Samtal i stället för rustning! Vi avslutade med en ny svensk text till en sydafrikansk låt – ”USA, USA, du kan stanna hemma” och den 3500 personer stora publiken klappade och sjöng entusiastiskt med. På You Tube finns en trevlig filmsnutt om träningen i jättekören https://www.youtube.com/embed/p8xY-jMy9Zw
   På söndagen fortsatte sjungandet i samband med Fredsloppet där Falu Fredskör fick plats med ett eget program. Ett fint framträdande med ett varierat program. Det uppskattades särskilt av de många palestinier som fanns på plats. Jättekören Aurora samlades igen och avslutade dagen. Helgen var delvis mycket regnig men Fredskörens medlemmar hade mycket trevliga dagar tillsammans.
  • Vid Kulturkalaset i Leksand 2/9 sjöng vi på scenen vid Udden. Vi hade fint sällskap vid arrangemanget av välkända och toppresterande folkmusiker. Vi sjöng sånger om Fred och frihet och mot den stundande militärövningen Aurora då amerikanska marinsoldater inbjudits för att kriga på svensk mark. Sånger om vår solidaritet med det palestinska folket fick ett uppskattat mottagande och vi avslutade med en hälsning till Ale Möller med hans fina Sommarvals som Björn Eriksson arrat och vi gjort en svensk text till. Ale tackade och fick ett ex av sången.
  • Maj
   Första maj sjöng vi som en del av Dalarna mot rasisms stora arrangemang mot nazisterna som marscherade och samlade sina styrkor från hela norra Europa i Falun. Som avslutning på vårt framträdande blev det allsång med Det här är ditt land, det här är mitt land. Lasse kom med på ett lokalt TV-inslag.
   Lördagen 13/5 sjöng vi på kursgården Lindsberg utanför Falun. Det var Afrikagrupperna i Sverige som hade sitt årliga nationella möte. Vi sjöng i en trapphall med publiken sittande i trappan framför oss och på avsatsen ovanför. Den goda akustiken bidrog säkert till att det blev så uppskattat. Ett trevligt möte mellan likasinnade. Våra gamla fina afrikanska sånger kom väl till pass och de palestinska passade också fint in.
  • April
   Lördagen 8/4 kl 12 sjöng vi utanför ICA maxi i Falun och informerade om bojkott mot Israeliska varor som en del av BDS-rörelsen. Det var dagen efter terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm och vi hade blommor och tända ljus framför vår nya skylt. Det hela togs emot väl och 200 flygblad delades ut. Det blev också en liten notis i DD
   Söndagen 9/4 deltog vi i Körslaget i Boda tillsammans med 5 andra körer. En härlig publik. Vi sjöng för första gången Bob Dylans I shall be Released och Forget Me Not från Sydafrika. Den senare kom att anknyta till terrordådet på fredagen.

  2016

  • December
   Repris på julkonserten i Leksand, lördag 3/12, Kreativa Huset (fd Tingshuset), kollekten till Palestinainsamlingen blev 3500 trots mindre publik. En fin konsert i en vacker lokal. Samarbetet med balalajkorna gav mersmak.
  • November
   Julkonsert tillsammans med Siljansbygdens balalajkor på
   Kulturhuset tio14 (fd Folkets Hus), Falun, lördag 26/11 Nästan 200 åhörare och det blev en trevlig kväll trots den svåra akustiken i lokalen. En del nya låtar, Främlingsschottis med text av Bosse Parnevik, melodi och arr av Björn Eriksson, Mikael Wiehes/Woody Guthries Det här är ditt land.. med nytt arr av Björn, Grannfred med text av Birgitta Runström. Klara Englund debuterade som solist med kören i Lalehs En stund på jorden. Och förstås de fina låtarna med balalajkorna. 3500 kr till Palestinainsamlingen.
  • Oktober
   Vi sjöng 29/10 när Falu FN-förening ordnade ett välbesökt heldagsseminarium: Kan kulturen stoppa krigen? Sånger från Palestina, Sydafrika, om att välkomna nya svenskar och om Nej till NATO. Vi avslutade med sången från spelet om Norbergsstrejken – ”Solidariteten, det vackra i denna strid..” som blev övergång till Arne Andersson som talade om hur kulturen kunde överbrygga motsättningar.
   Vi sjöng 22/10 på en kurdisk fest på Hagaskolan i Borlänge. Trevlig stämning med många glada barn och fantastisk mat. Sånger från Sverige, Sydafrika, Palestina och från Kurdistan kom sången om Diyarbakir av Ciwan Haco. Vi fick vara med och lära oss två kurdiska danser. En påminde om Sollerö långdans. Kvällen gav cirka 8000 till pedagogisk och kulturell verksamhet bland barn och unga i  staden Amude i syriska Kurdistan
  • September
   Kören uppträdde för första gången i Leksand. Leksands Kulturnatta, på en fin scen på Udden. Ett gott mottagande från en ny publik och särskilt roligt var den unge israel som studerade svenska och som efter konserten kom fram och tackade och höll med oss helt i vår syn i Palestinafrågan och i synen på Israel som ett apartheidland. Han önskade att det i framtiden kunde vara lika avspänt mellan palestinier och israeler som lever tillsammans, som det är mellan Leksingar och Rättviksfolk.
  • Maj
   Vårkonsert ”Tillsammans kan vi bli ett folk” I Borlänge missionskyrka. För första gången kurdiska sånger och vår gästartist var ”Kurdistans Carola” Suzana Barmani. Premiär för vår nya låt i folkviseton ”Nej till NATO” med Erika och Helge på fiol och ”Slå upp dörrarna” efter kören Mozaik från Östersund. Fint gensvar från publiken som delvis var kurdisk. Insamling med gott utbyte till en musikskola i staden Amude i syriska Kurdistan
  • April
   Deltagande i Körslaget i en fullsatt missionskyrka i Boda, Svärdsjö tillsammans med 4 andra körer. Diakonias direktor Bo Forsberg höll ett fint tal som utgick mycket från våra sånger och från vår tenor Jörgens fina låt ”En Espresso i Ramallah”.
  • Mars
   Sång för flyktingar på flyktingförläggning. Hälften från Syrien, hälften från Afghanistan, hälften var barn. Ett härligt mottagande från den arabisktalande delen av gruppen när vi sjöng våra palestinska sånger. Saufa Nabqa Honna blev mest uppskattad. Vi bjöd på svensk fika som gick åt i ett nafs.
  • Februari
   Workshop med kören Mozaik. En ”systerkör” från Östersund. Vi lärde oss nya sånger och lärde ut en del av våra.

  2015

  IMG_7395CD-släpp Wasabryggeriet Borlänge

  • December
   Dalarnas museum Julkonsert på temat Första julen i Sverige
  • Oktober
   FN-dagen sång på öppet möte i Borlänge Fred i norra Europa? Vad kan Sverige göra?
  • Maj
   Releasefest för körens CD skiva ”Olivträdens bittra sång ” på Wasabryggeriet  i Borlänge. Utrikesminister Peter Hultqvist och en representant från Palestinas ambassad deltog
  • April
   Stadsbiblioteket Falun. Lise Bergh, tidigare ordförande i svenska Amnesty berättar om att vara följeslagare på Västbanken inramat av körens sång.
  • Februari
   Inspelning av CD skiva – Olivträdens bittra sång

  2014

  • November
   Dalarnas Museum. Körens 30 åriga jubileumskonsert
  • September
   Palestinadagen på Jaxtorget i Borlänge, arrangerad av Palestinska föreningen i Borlänge.
   Deltar i Körmaraton, arrangerad av Falu Kammarkör
   Workshop och Konsert i Kristine kyrka Falun. Song for Mandela – med Anders Nyberg och Jennifer Ferguson
  • Juli
   Deltog i manifestation till stöd för Gazas folk arrangerat av Ung Vänster
  • Maj
   SVT sänder filmen När Fredskören reste till Palestina
  • Mars
   Missionskyrkan i Boda. Gulli Törnegren, Högskolan Dalarna, berättade om sin doktorsavhandling med intervjuer av kvinnor i Israel o Palestina
   Soltorgsskolan i Borlänge. Sång vid Socialdemokraternas distriktskongress

  2013

  • Juni
   Körstämma på Wiks slott utanför Uppsala där kören uppträder på öppen scen Sjunger på Sjövik folkhögskolas Palestinaseminarium.
  • Mars
   Falu fredskör står som medarrangör till Gospelhelg med Anki och Magnus Spångberg anordnat av Falu Folk & Gospel. Gospelmässa i Kristine kyrka
  • Januari
   Fredsgudstjänst i Gagnefs kyrka i samarbete med prästen Leenah Malmi

  2012

  • November
   Konsert på Maxim i Borlänge. Körens resa till Palestina i ord och ton
  • Oktober
   Konsert i Ludvika. Körens resa till Palestina i ord och ton
  • Juni
   Konsert på Sjöviks Folkhögskola. En del i folkhögskolans Palestinaseminarium 15 – 17 juni
  • Maj
   Sagateatern Hedemora. Konsert där Falu Fredskörs resa till Palestina presenteras i ord och ton
  • Februari
   Konsert på Lärarförbundets årsmöte på Lugnetskolan i Falun som tack för stipendier till resa till Palestina
   Deltagande och sång vid kulturfest på Jakobsgårdsskolan Borlänge
  • Januari
   Högmässa i Missionskyrkan i Falun. Till minne av Martin Luther King och med tema ”I have a Dream”

  2011

  2011 från konsert på Biblioteket efter Palestinaresa

  Från konsert på Biblioteket efter Palestinaresa

  • November
   Konsert på Stadsbiblioteket i Falun där Falu Fredskörs resa till Palestina presenteras i ord och ton
  • Oktober
   14-23 Kören reser till Palestina. Besöker bla Tel Aviv, Jerusalem, Ramallah, Betlehem och Hebron. Gör studiebesök, ger konserter och knyter kontakter med andra körer. Två filmare gör en film för SVT och en reserapport skrivs från resan
  • September
   Gamla Elverket Falun. För ett fritt Västsahara
  • Juni
   Palestinaseminarium på Sjöviks folkhögskola under temat ”Fred och motstånd”
  • April
   Körfestival i Boda missionskyrka

  2010

  • December
   Julkonsert på Dalarnas Museum
  • Maj
   Missionskyrkan i Falun. Konsert tillsammans med Stockholmskören ”Extrasalt. Tonsatta dikter av Göran Greider
  • April
   Boda kyrka Kören deltar i ”körslag” med 7 andra körer
  • Mars
   Ljusgården, Folkets Hus. Socialdemokraterna avslutar ett besök av Palestinier från Ramallah. Kören sjunger

  2009

  • November
   Stora torget i Falun. Antirasistisk manifestation på till minne av Kristallnatten, till stöd för kampen mot rasism
  • Augusti
   Gruvsånger i Ågs bruk med Eva Åström Rune och Mattias Perez
   Mojsen, Grängesberg Konsert med tema Gruvor och gruvarbete Eva Åström Rune
  • Mars
   Haraldsboskolans aula. Konsert med tema Gruvor och gruvarbete Eva Åström Rune
  • Januari
   Geislerska Parken, Falun demonstration mot kriget i Gaza

  2008

  • November
   Körhelg i Bredsjö med förberedelse inför nästa års ”Gruvkonsert”
  • April
   Falun Haraldsboskolan. Konsert ”Bygg en bro”. Med Eva Åström-Rune och Claes Yngström
  • Maj
   Falun Körfestival. Eget framförande i Kopparbergs kyrka och deltagande med många andra körer i Dalasalen

  2007

  • November
   Borlänge Gamla Elverket. Antinazistisk manifestation till minnet av Kristallnatten
   Borlänge Kvarnsvedens Folkets Hus. Konsert ”Bygg en bro” med Malin Foxdal och Claes Yngström
  • Juni
   Göteborg. Körfestival. Tilldelas Gunnar Eriksson Award.

  2006

  • Oktober
   Falun Gruvmuseet. Greiderkonsert. Björn Eriksson tonsatta dikter av Göran Greider
  • April
   Falun Globen. Falun /Borlänge asylkommitte. Stödkonsert
  • Mars
   Falun Missionskyrkan. Workshop med Zifa
  • Januari
   Boda Missionskyrkan. Martin Luther King-dagen

   Falu Fredskör sjunger sydafrikansk gruvarbetarsång på konsert med författaren Gören Greider i Kvarnsvedens Folkets hus den 30 oktober 2005. Foto: Per Gillblom

  Falu Fredskör sjunger sydafrikansk gruvarbetarsång på konsert med författaren
  Göran Greider i Kvarnsvedens Folkets hus den 30 oktober 2005. Foto: Per Gillblom

  2005

  • December
   Borlänge Wasabryggeriet. Julkonsert.
  • November
   Sollentuna kyrka. Internationell temamässa
  • Oktober
   Borlänge Kvarnsvedens Folkets hus. Tonsatta dikter av Göran Greider
  • Maj
   Borlänge Bullerforsen. Stödkonsert för konserthusbygge
  • Februari
   2 dagar Workshop med Gunnel Mauritzon
  • Januari Falun. Kristine kyrka. Minneskonsert för tsunamins offer

  2004

  • December
   Borlänge Wasabryggeriet. Julkonsert
   Falun. Kristine kyrka. Särimner-Luciavaka
  • November
   Falun. Folkets hus Körens 20- årsjubileum
  • Oktober
   Vika kyrka. FN dagen
  • September
   Borlänge Cosmoz. Spårfestival. Tillsammans med Mikael Wiehe bla
  • Juni
   Dalhalla Rättvik. ”Amandla” 10 år efter segern. Workshop Stiftsgården och stor konsert på Dalhalla. Barbara Hendriks, Anders Nyberg Jennifer Fergusson, Gerald Jodd m.fl
  • Maj
   Falun missionskyrkan. ”Björnkonsert” Björn Erikssons kompositioner och arrangemang

  2003

  • December
   Borlänge Wasabryggeriet. Julkonsert
  • November
   Dalarnas museum. Julkonsert med Gränslöst
   Svärdsjö Hedenborg. Stödkonsert för ”världens barn”
  • Oktober
   Säters kyrka. FN dagen. Medv. bla Lisbeth Plame
   Workshop med Maria Röjås
  • Juni
   Borlänge Tunaåstrand. Missionskyrkans sommarcafé
  • Mars
   Inspelning av CD ”Ngawetu”
  • Februari
   Falun. Deltar med sång i demonstration för fred och mot kriget i Irak
  • Januari
   Boda missionskyrka. Fredsgudtjänst

  2002

  • December
   Dalarnas museum. Julkonsert med Gränslöst
   Borlänge. Wasabryggeriet. Julkonsert
  • Oktober
   Körworkshop med Ange Turell
   Augusti
   Boda Missionskyrkan. Tema konflikten Palestina-Israel
  • Juni
   Falun Gullnäsgården Sommartoner
  • Mars
   Boda kyrka. Gudtjänst med Palestina tema
  • Januari
   Fredsgudtjänst Sundborns kyrka

  2001

  • December
   Dalarnas museum. Två julkonserter med Gränslöst
  • November
   Falun. Folkets hus. Folkmusiknatta. Konsert delvis tillsammans med Hedningarna
  • Oktober
   Workshophelg med Skeppsholmens fredskör i Stockholm
  • Juli
   Besök av Sydafrikansk kör S:t Francis Anglican Church Choir. Flera konserter ges under veckan bla i Grycksbo- Stora Tuna- och Kristine Kyrka
  • Maj
   Falun. Stadsteatern EU´s kulturministrar besöker Falun. Konsert med Hedningarna.
  • Januari
   Falun. Kristine kyrka. Fredsgudtjänst
   Borlänge. Maximteatern. Kulturvecka för partnership Sydafrika Kimberley Falun/Borlänge

  2000

  • December
   Dalarnas Museum. Julkonsert med Gränslöst
  • November
   Falun Grand hotel. Blå tisdag, blueskväll
  • Oktober
   Falun Folkets hus. Folkmusiknatta
  • September
   Falu gruva. Stadsbesök från Kimberley Sydafrika
  • Juni
   Dalarnas Museum. Invigning av utställning av grafisk konst från Sydafrika
  • Maj
   Boda Missionskyrka. Vårkonsert för ”Världens barn”
  • April
   Falun. Kopparbergs kyrka. Konsert tillsammans med Skeppsholmens fredskör

  1999

  • December
   Dalarnas Museum. Julkonsert med Gränslöst
  • Oktober
   Dalarnas Museum. Rädda Barnen-gala
  • September
   Ljusdals kyrka. Kristna Freds 80 årsjubileum
  • Juni
   Ornäs. Haganäs Politikerbesök från Kimberley, Sydafrika
  • Juni
   Göteborg Trädgårdsföreningen. Stödkonsert för Ship to Bosnia
  • Maj
   Stockholm Frescati. Stödkonsert för Ship to Bosnia
  • Mars
   Stockholm. Arvsfurstens Palats Sång för Nelson Mandela vid hans stadsbesök. Inbjudna av UD

  1998

  • December
   Dalarnas Museum. Julkonsert med Gränslöst
   Borlänge. Fem-i-tolv-rörelsen
  • November
   Rättvik Stiftsgården. Ungdomsläger. ”Kontraster”
  • September
   Stockholm Moderna Museet. Deltar i stödkonsert för Ship to Bosnia
  • Maj
   Falun. Kristinehallen ”Toner för miljoner” Svenskt körmästerskap
  • April
   Folket hus Falun och Palladium Borlänge. ”Kontraster”. Stödkonsert för Umzamo dagis i Virginia, Sydafrika
  • Januari
   Falun missionskyrkan Fredsgudtjänst

  1997

  • December
   Rättvik. Fem-i-tolv-rörelsen
   Borlänge Wasabryggeriet Palladium. Julkonsert.
  • Oktober
   Falun Stadbiblioteket. Afrikakväll
  • Maj
   Besök i Falun av Skeppsholmens fredskör. Konsert tillsammans i missionskyrkan
  • Mars
   Körresa till Sydafrika. Virginia, Pretoria och Kapstaden

  1996

  • December
   Falun Missionskyrkan. Folklig julkonsert. med Gränslöst
  • Oktober
   Falun Folket Hus. ABF och FN distriktets anordnar solidaritetsdag
  • Juli
   Svärdsjö Missionskyrkan “Folk som vi” med bl.a. Blendas Traditional Band
  • Juni
   Skinnskatteberg. Körstämma. Deltar i körtävling
  • Maj
   Falun Globen. “Folk som vi” Vårkonsert. med Ramon Peres. Bill McChesney mfl
  • Mars
   Falun Lugnethallen. MIDvinterfest à la Last Night of the Proms

  1995

  • December
   Dalarnas Museum. Julkonsert med Gränslöst
  • September
   Falun.Folkets hus Stödgala ”Ship to Bosnia”
  • Maj
   Svärdsjö.Missionskyrkan Tema ”Vatten och hälsa i Afrika”
  • April
   Falun Küselska Krogen. Körens 10-års jubileum. med Plastic Paddy och Gränslöst.
   April
   Borlänge Stora Björn. ABF konferens ”Ordet är Fritt”
  • Jun
   Borlänge Tunaåstrand. Missionskyrkans Sommarcafé

  1994

  • December
   Falun. Julskyltning. Glögg mot apartheid
   Dalarnas Museum. Julkonsert med Gränslöst
  • September
   Falun Missionskyrkan, norska kören Inkululeko är körens gäster. Konsert

  1993

  • December
   Falun stora torget. Fem- i-tolv-rörelsen. Medverkan med tjugo minuters konsert
  • Oktober
   Resa till Oslo. Utbyte med kören Inkululeko
  • Januari
   Fredsmässa i Envikens kyrka med Amnesty International
  • Juni
   Skinnskatteberg. Medverkan i körstämma
  • April
   Dalarnas Museum. Världsmusik. Konsert med Gränslöst
  • Mars
   Temagudtjänst i Jakobs kapell Borlänge Dala ISAK och Amnesty International

  1992

  • December
   Glögg mot apartheid. Julskyltning i Falun och Borlänge
  • April
   Cantata för en Främling i Lindbergshallen i Gagnef
  • Mars
   Cantata för en Främling i Missionskyrkan i Fagersta
   Cantata för en Främling på Cosmoz i Borlänge
  • Februari
   Urpremiär för Ramon Perés – Cantata för en Främling på Dalarnas Museum
  • Januari
   Invigning av utställning ”Den Svarta Förstaden” på Dalarnas Museum

  1991

  • December
   Glögg mot apartheid. Julskyltning i Falun
  • Oktober
   Fredsgudtjänst i Kristine kyrka Falun
  • Juli
   Konsert på Folkets hus under Falu Folkmusik Festival
  • Maj
   Deltagande i körfestival på Åland. Konsert i Mariehamns kyrka
  • Mars
   Café Lyktan Falun Falu Fredsdagar

  1990

  • Oktober
   Café Lyktan Folkets hus Falun. Framträdande under Kulturvecka
  • Juni
   Framträdande under körfestival i Skinnskatteberg
  • Mars
   Globen i Stockholm. Nelson Mandela gala. Körer från hela landet deltar och hyllar Mandela
  • Februari
   Folkets hus i Stockholm. Stor gala i samband med frigivande av ANC-medlemmar. 2000 åhörare
  • Januari
   Hofors kyrka. Stöd till flyktingar som protesterar mot ny flyktinglag
   (red. Iréne Alderman)